لستین سویا

لستین سویا

لستین سویا را می توان یک ماده افزودنی غذایی دانست که از روغن سویا گرفته می شود.

 

لستین سویا به دو صورت جامد و مایع یافت می شود و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است چرا که ترکیبی از فسفولیپید، فسفاتیدیل کولین، اسید گلیسرول و … است.

لستین سویا را به عنوان یک ماده مهم می توان در منابع غذایی مانند عدس، شیر، زرده تخم مرغ، جوانه گندم، لوبیا، ذرت و… یافت

در بدن انسان و سایر موجودات زنده نیز لسیتین وجود دارد. یکی از منابع مهم لسیتین، سویا است. به همین خاطر به لسیتین استخراج شده از سویا، لسیتین سویا می گویند که به صورت شیمیایی و مکانیکی از دانه سویا گرفته می شود و رنگ آن زرد مایل به خردلی است. این ماده، مشتق شده از مواد مختلفی از جمله آفتابگردان می باشد، اما این ماده تجاری به دلیل فراوانی و خواص بیشمارِ سویا، به طور عمده از سویا گرفته می شود.

لستین سویا معمولا به عنوان امولسیفایر در صنایع تولید شیرینی، شکلات، کیک و … استفاده می شود.