مروری بر خواص ژلاتین
ژلاتین خالص ماده پروتئینی است که حاوی هیچ کربوهیدرات یا چربی نیست ، و تنها از پروتئین تشکیل شده است. بسته ی حاوی 1 اونس از این ماده حاوی تقریباً 23 کالری و شش گرم پروتئین است که در صنایع غذایی، دارویی، صنعتی و پزشکی کاربرد فراوانی دارد. در صنایع غذایی از این محصول در تهیه مارمالادها، ژلهها، شیرینیجات و بستنی استفاده میشود. ژلاتین به آسانی در بدن جذب شده و حتی به هضم سایر مواد غذایی از طریق تشکیل امولسیون کمک مینماید. ژلاتین از هیدرولیز باندهای ماهیچه ای استخراج می شود و دو نوع می باشند. نوع A که از پروسه اسیدی و نوع B که از پروسه قلیایی تولید می شود. معمولا ماده ی فوق از پوست، استخوان ها و بافت های پیوندی حیوانات به دست می آید. با این حال این ماده در انواع گیاهی از جلبک های قرمز ، آگار و پکتین نیز تولید می گردد. با ذوب شدن و یا حل شدن این ماده و سپس خنک شدن مجدد آن می توان به قوام دلخواه رسید. در نتیجه برای خنک شدن و سفت شدن آن نیاز به یخچال می باشد. غلظت و گرید ژلاتین، دمای دقیقی را که در آن جامد و یا ذوب می شود را تعیین می کند. بیشتر ژلاتین ها دارای نقطه ذوب نزدیک دمای بدن می باشند در نتیجه به محصولاتی مانند شکلات نرمی بیشتری می بخشند.
خواص مفید ژلاتین
- این ماده شامل گلیسین و پرولین که دو اسید آمینه مهم برای سلامتی میباشد و می تواند موجب تقویت غضروف ها، بافت ها و بهبود قابلیت ارتجاعی اندام ها شود. در نتیجه ی مصرف ژلاتین درد مفاصل را تا حدود زیادی کاهش می دهد.
- تحقیقات نشان داده است که مکمل های ژلاتین برای سلامت روده مفید هستند و پارگی های موجود در آستر روده را ترمیم می کنند.
- ژلاتین غلیظ می تواند پودینگ ها، ماست ، آب نبات ها ، دسرهای ژلاتینی میوه ، بستنی ، مارشمالوها و موارد دیگر را تغلیظ نماید. از این ماده می توان در مایعات و نیمه جامدات برای ایجاد قوام بیشتر استفاده نمود.
- مصرف این ماده می تواند باعث افزایش تمرکز و حافظه شود. همچنین ماده مذکور در بهبود آسیب های کبدی نیز موثر بوده و به سلامت کبد کمک می کند.
- ژلاتین هیچ چربی یا کربوهیدراتی ندارد بنابراین مصرف آن باعث افزایش وزن نخواهد شد. از طرفی رژیم های پر پروتئین به دلیل ایجاد احساس سیری اشتها را به میزان قابل توجهی کاهش می دهند که این موضوع باعث کاهش وعده های غذایی و به طبع آن کاهش وزن خواهد شد.
- مصرف 3 گرم ژلاتین پیش از خواب می تواند باعث افزایش کیفیت خواب و رفع کامل خستگی می گردد.
معایب ژلاتین
مصرف زیاد ژلاتین خیلی سریع می تواند بدن شما را تحت الشعاع قرار دهد و سبب ایجاد یبوست و نفخ شود.
افزودن دیدگاه